Bişi Resmi |
1 adet ekmek hamuru
1 çay bardağı sıvıyağı
Kızartma yağı
1/2 çay bardağı ılık su
1 Adet Bakkaldan yada Fırından ekmek edininiz.Ekmeğin ortasını açıp bardaktaki sıvayağı ekmeğin hamrunua yediriniz. Yarım çay bardağı ılık suyla hamuru yoğurunuz, yumuşak hale getiriniz, iyice bütünleşen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle avucunuzda döndürerek 5-6 santim çapında yuvarlaklar yapınız. İki elinizle bu yuvarlak topu bastırarak yassılaştırınız. Kızgın yağa atıp altını üstünü kızartınız. Bişinin büyüklüğü sizin arzunuza kalmıştır. Kızartığınız hamurların, bir emici yüzey üzerinde, fazla yağlarını emdiriniz. Sıcak sıcak, üzerine bal, reçel, marmelat dökerek ikram ediniz. Ayrıca peynirle de yenebilir. Arzu ederseniz üzerine domatesli, kıymalı salça döküp de ikram edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder